22. heinäkuuta 2015

ICE COFFEE

Ei ehkä paras postaus näin sateiselle päivälle, mutta niitä elokuun luvattuja helteitä ajatellen tää sopii täydellisesti kaikille kahvin kavereille. Varsinkin lämpiminä päivinä kuuma kahvi on aika tukalaa juotavaa, mutta vannoutuneena kahvinjuojana en ole osannut päästää siitä irtikään. Monissa blogeissa on varsinkin tän kesän aikana näkynyt kuvia jääkahveista, mutta mulla ei tässä lähellä ole minkäänlaista kahvilaa, josta sitä joka päivä saisi - ei siinä mitään, ei mulla varaankaan sellaseen ole, haha! Otin selvää youtubea ja ruokablogeja käyttäen, millä tekniikoilla jääkahveja voisi toteuttaa kotona - ja helpoimman ajattelin jakaa teillekkin.
ooo collage3
Jääkahviin tarvitaan muovinen (?) jääpalamuotti - näin homma on helpompaa kuin muilla mun kohtaamillani tavoilla. Sen jälkeen täytyy keittää vaan vahvaa kahvia. Jos keität esimerkiksi 4 kuppia, heitä mukaan vielä viides mitallinen kahvipuruja. Kaada valmis kahvi mustana jääpalamuotteihin ja pistä pakkaseen, kunnes kahvi on jäätynyt. Annoin itse olla reilun päivän pakastimessa, kunnes kokeilin mikä oli tän juoman kohtalo.

Sitten oman maun mukaan vaan lasiin jääkahvipaloja - suosittelen laittamaan reilusti, koska maito peittää kahvin makua siihen asti, kunnes jääpalat ovat kunnolla sulaneet. Ei siis muuta kuin maitoa jääpalojen joukkoon ja se on siinä. Yleensä sekoittelen ja odottelen jääpalojen sulamista ennen nauttimista.
UUU

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita - ja vastaan jokaiseen niin pian kuin pystyn. ♥