29. joulukuuta 2013

MANGOINEN JUUSTOKAKKU

Moi! :-) Ajattelin tulla jakamaa teille niinkin ihanan jälkiruokaohjeen kuin mangojuustokakku. Väsättiin tollanen äidin kanssa jouluaatoksi ja meni kyllä nopeasti kaupaksi. Tää oli myös todella helppo tehdä, eikä aikaakaan mene kauaa (jähmettymisaikaa lukuunottamatta).
cake
Pohja:
- 200g Digestive-keksejä
- 50g voita
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Laita seos rengasvuoan pohjalle (painele hyvin, jotta pohja on tarpeaksi tiivis)

Täyte:
- 2 tlk säilykemangoa
- 2 prk mangotuorejuustoa
- 1½ tl vaniliinisokeria
- 4 rkl sokeria
- ½ dl appelsiini-mangomehua
- 6 kpl liivatelehtiä
- 1 prk mangopilttiä
Valuta mangot, jonka jälkeen soseuta ne. Lisää niiden joukkoon mangotuorejuustot, vaniliinisokeri ja sokeri. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä 5-10 min. Kiehauta mehu. Purista liika vesi liivatteista ja lisää ne mehun joukkoon. Lisää purkki mangopilttiä hyvin sekoittaen ja kaada seos täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan (pohjan päälle tietusti) ja anna hyytyä jääkaapissa n. 4h tai yön yli.

Kiille:
- 2dl appelsiini-mangomehua
- 1 dl hyytelösokeria
- 1 prk mangopilttiä
Kuumenna mehu kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeria, sekoita ja kiehauta. Ota kattila pois liedeltä ja lisää mangopiltti seoksen joukkoon kokoajan sekoittaen. Anna jäähtyä n. 3-4 min. hiljalleen sekoittaen. Kaada kiille varovasti kakun päälle ja anna sen hyytyä jääkaapissa. Kun kiille on hyytynyt, irrota varovasti reunus, koristele ja tarjoile!

3 kommenttia :

  1. Sul on kyl tosi kiva blogi :---)!
    Kiva löytää aina just jotain korsolaisten blogeja, joita jaksaaki lukea, haha :D

    VastaaPoista
  2. Oi tää näytää niin hyvältä! xx

    wildflowerofprague.blogspot.cz

    VastaaPoista
  3. viivi: oij, kiitti ihan sikana! :-D
    Wildflower of prague: ja sitä se olikin!! <3

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita - ja vastaan jokaiseen niin pian kuin pystyn. ♥